Zwembad camping het Urkerbos
home   /   nieuwtjes  /   nieuwsoverzicht

Tulpenvelden

Tulpenveld-klein.jpg Prachtig gekleurde tulpenvelden versieren in april de Noordoostpolder.  Tulpenfestival
Van bovenaf gezien is de Noordoostpolder tijdens de tulpenbloei één groot kleurrijk pallet. Percelen bloeiende tulpen, frisgroene akkers en met bloesem gevulde boomgaarden wisselen elkaar af. Prachtig om langs te fietsen, te wandelen of langs te rijden.
 

Het Tulpenfestival heeft een Coronaproof autoroute uitgezet van ongeveer 88 km. Het is ook mogelijk een deel hiervan te rijden. De autoroute is bewegwijzigd van 16 april t/m 9 mei. Nieuw is dit jaar de Tulpenfestival-app. Via de app kom je langs de route door middel van foto's, geluidsfragmenten en korte video's meer te weten over het gebied en de tulpenteelt. En speciaal voor kinderen is er dit jaar Bollie de Berenroute. vanaf de achterbank kunnen kinderen samen met Bollie de beer op onderzoek uit en komen zij aan de hand van filmpjes en opdrachten meer te weten over tulpen. Een ontzettend leuke beleving voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
De organisatie hoopt dat iedereen op een veilige manier kan genieten van de tulpenpracht in de Noordoostpolder. Bekijk de tulpen zoveel mogelijk vanuit de auto en vermijd drukke plekken.


Voor meer informatie, klik hier: tulpenfestival 2021
Tulpen en cultuur Fietsroute Urk 2021
 

Terug naar overzicht

  • Stuur als link