kies je taal Nederlands English Deutsch Plattegrond vakantiepark 't Urkerbos 0527687775
Zwembad camping het Urkerbos
home   /   nieuwtjes  /   nieuwsoverzicht

Tulpenvelden

Tulpenveld-klein.jpg Prachtig gekleurde tulpenvelden versieren in april/mei de Noordoostpolder.  Tulpenfestival (van ca. half april tot half mei-afhankelijk van de temperatuur)!
Van bovenaf gezien is de Noordoostpolder tijdens de tulpenbloei één groot kleurrijk pallet. Percelen bloeiende tulpen, frisgroene akkers en met bloesem gevulde boomgaarden wisselen elkaar af. Prachtig om langs te fietsen, te wandelen of langs te rijden.

Het Tulpenfestival heeft een autoroute uitgezet van ongeveer 100 km. Het is ook mogelijk een deel hiervan te rijden. De autoroute is bewegwijzigd van 21 april t/m 7 mei. Kijk ook op de vernieuwde Tulpenfestival-app. Via de app kom je langs de route door middel van foto's, geluidsfragmenten en korte video's, om meer te weten over het gebied, de historie en de tulpenteelt. En speciaal voor kinderen is er ook dit jaar Bollie de Berenroute. Vanaf de achterbank gaan kinderen samen met Bollie de beer op onderzoek uit en komen zij aan de hand van filmpjes en opdrachten meer te weten over tulpen. Een ontzettend leuke beleving voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Naast de autoroute is er ook een fietsroute. 

Voor meer informatie, klik hier: tulpenfestival 2023
 

Staan de tulpen al in bloei?
Tulpen bloeien niet allemaal op hetzelfde moment. Wanneer de tulpen bloeien is afhankelijk van het soort, maar ook van het weer. Het is moeilijk om daar vooraf iets over te zeggen.

Tijdens het Tulpenfestival kunt u op deze pagina kijken welk deel van de tulpenvelden (bij benadering) in bloei staat.Tulpen fietsroute 2023
 

Terug naar overzicht

  • Stuur als link