kies je taal Nederlands English Deutsch Plattegrond vakantiepark 't Urkerbos 0527687775
Zwembad camping het Urkerbos
home   /   nieuwtjes  /   nieuwsoverzicht

Tulpenvelden

Tulpenveld-klein.jpg Prachtig gekleurde tulpenvelden versieren in april de Noordoostpolder.  Tulpenfestival (van ca. half april tot half mei)!
Van bovenaf gezien is de Noordoostpolder tijdens de tulpenbloei één groot kleurrijk pallet. Percelen bloeiende tulpen, frisgroene akkers en met bloesem gevulde boomgaarden wisselen elkaar af. Prachtig om langs te fietsen, te wandelen of langs te rijden.

Het Tulpenfestival heeft een autoroute uitgezet van ongeveer 101 km. Het is ook mogelijk een deel hiervan te rijden. De autoroute is bewegwijzigd van 16 april t/m 8 mei. Kijk ook op de vernieuwde Tulpenfestival-app. Via de app kom je langs de route door middel van foto's, geluidsfragmenten en korte video's, om meer te weten over het gebied, de historie en de tulpenteelt. En speciaal voor kinderen is er ook dit jaar Bollie de Berenroute. Vanaf de achterbank gaan kinderen samen met Bollie de beer op onderzoek uit en komen zij aan de hand van filmpjes en opdrachten meer te weten over tulpen. Een ontzettend leuke beleving voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Naast de autoroute is er ook een fietsroute. Deze is 43 kilometer en kan het best gestart worden vanuit Vakantiepark 't Urkerbos of Museum Schokland.

Voor meer informatie, klik hier: tulpenfestival 2022

Tulpenfietsroute 2022
 

Terug naar overzicht

  • Stuur als link