kies je taal Nederlands English Deutsch Plattegrond vakantiepark 't Urkerbos 0527687775
empty
home   /   faq

Veel gestelde vragen

Ik heb een vraag over:

Reserveren Verblijf Terreininformatie Algemene informatie Faciliteiten Annuleren

 

Reserveren

Hoe kan ik zien welke plaatsen nog vrij zijn? 
U kunt via online boeken zien welke plaatsen nog beschikbaar zijn. U vult de datum in en klikt vervolgens op ‘vrije plaatsen’. Er wordt getoond welke plaatsen voor de door u gekozen periode beschikbaar zijn. Echter wilt u een voorkeursplaats c.q. voorkeurskampeerveld reserveren, dan kunt u dit aangeven in de opmerking bij uw optie aanvraag.

Hoe kan ik reserveren ?
U kunt via onze website www.urkerbos.nl online boeken. Het is ook mogelijk een plaats te reserveren via e-mail receptie@urkerbos.nl of telefonisch 0527-68 77 75.
Hoe betaal ik mijn vakantie? Na het reserveren ontvangt u een reserveringsbevestiging. Hierop staat aangegeven voor welke datum u moet betalen. De eerste betalingstermijn is 2 weken na reservering en de tweede betalingstermijn is bij aankomst.
Per oktober 2021 worden geen coupures van 200 en 500 euro meer aangenomen.

Verblijf

Vanaf hoe laat kan ik inchecken? 
Als u een kampeerplaats heeft gereserveerd kunt u vanaf 14.00 uur inchecken. Voor de verhuur accommodaties kunt u vanaf 15.00 uur inchecken. Inchecken is mogelijk tot 20.00 uur.

Tot hoe laat kan ik uitchecken? 
Als u een kampeerplaats heeft kunt u van 8.30 uur tot 12.00 uur uitchecken. Voor de verhuur accommodaties kunt u tot 10.00 uur uitchecken.

Kan ik met een groep komen overnachten ? 
We hebben liever geen groep jongeren, in verband met verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. Informeert u daarom vooraf altijd even naar de mogelijkheden. Jongeren zonder volwassen begeleiding worden niet toegelaten.

Terreininformatie

Wat is een geschikt veldje voor kleine kinderen? 
Op bijna elk veldje is een zandbak en/of speeltoestellen aanwezig, waardoor u uw kleine kinderen niet uit het oog hoeft te verliezen.

Kan ik mijn hond meenemen tijdens mijn vakantie? 
Er zijn maximaal 2 honden per kampeerplaats toegestaan, mits aangelijnd. In de verhuuraccommodaties zijn honden niet toegestaan, behalve in de comfortabele 4-persoons chalet (Reigerwijk 5) de glampingtent (CoCo-sweet tent) en de Finse Cottage.

Hoe groot is mijn kampeerplaats?
Alle kampeerplaatsen zijn minimaal 80m² tot 120m² groot. De camperplaatsen zijn 60m² tot 80m² groot.

Ik heb een comfortplaats geboekt, wat houdt dat in? 
Een comfortplaats wil zeggen dat u 10 ampère electra heeft en een eigen watertappunt, afvoer en aansluiting voor de televisie heeft (de televisie dient DVB-C geschikt te zijn). Deze kampeerplaatsen zijn minimaal 80m² tot 120m² groot.

Kan ik met twee auto’s komen op de camping? 
De tweede auto moet worden geparkeerd op de parkeerplaats vóór de camping. Kosten voor de tweede auto binnen de slagboom is € 2,00 per dag. Deze tweede auto kan geparkeerd worden op de parkeerplaats voor de recreatiezaal.

Zijn er auto’s toegestaan op het terrein? 
Op de camping is één auto per kampeerplaats toegestaan deze kunt u bij uw kampeerplaats parkeren. Deze auto dient binnen de paaltjes (uw kampeerplaats) te blijven en niet verder uitsteken dan het kampeermiddel. Bij de verhuuraccommodaties is ook parkeergelegenheid.

Zijn barbecues toegestaan? 
Barbecueën met houtskool/briketten is alleen toegestaan indien u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt. Gebruik een veilige barbecue, houdt brandblusmiddelen bij de hand en gebruik geen spiritus maar aanmaakblokjes. De barbecue dient van de grond geplaatst te worden (of op een stoeptegel) i.v.m. brandplekken. Vuurkorven zijn toegestaan met dezelfde condities en mogen geen overlast veroorzaken tijdens gebruik (denk aan spatvrij hout, een metalen plaat onder de vuurkorf tegen verbrand gras enz.)

Kan ik een bijzettentje plaatsen bij mijn gereserveerde plek? 
Het eerste bijzettentje van maximaal 2m² is gratis. Voor elk bijzettentje meer of groter (max. 10 m² in totaal) betaalt u per nacht € 2,00.

Hoeveel ampère elektra hebben de kampeerplaatsen? 
Alle kampeerplaatsen beschikken over 10 ampère elektra.

Wat voor materiaal mag ik onder mijn luifel leggen? 
Alles is toegestaan onder uw luifel, echter onze voorkeur gaat uit naar een geperforeerde rubbermat.

Algemene informatie

Tijdens onze vakantie blijft iemand logeren, kan dat? 
Logé’s  zijn altijd welkom. U dient uw logé wel aan te melden bij de receptie. De kosten hiervoor zijn € 4,00 per nacht per persoon, exclusief toeristenbelasting. Logés ouder dan 18 jaar met een tentje of ander kampeermiddel, dienen een eigen plaats te boeken.

Kan ik mijn tent of caravan onbewoond achter laten? 
Voor een onbewoonde nacht (zonder elektra) betaalt u in het voor- en naseizoen € 5-, per nacht. Mocht uw gereserveerde kampeerplaats vrij zijn en u wilt uw caravan/tent alvast eerder brengen, dan geldt hiervoor hetzelfde tarief.

Mijn familie wil graag van onze caravan gebruikmaken, als wij er niet zijn. Kan dat? 
Een tweede gezin kan van uw caravan of tent gebruikmaken als u niet aanwezig bent, tegen betaling (logé tarief).

Is er een wasmachine, droger en centrifuge op de camping? 
De camping beschikt over een wasserette. Deze is in het hoofd sanitair gebouw. Het gebruik van de wasmachine kost € 5,00, inclusief wasmiddel. De droogmachine kost € 3,00. Er is geen centrifuge op de camping.

Is er een recreatieteam aanwezig? 
Tijdens de meivakantie, en de middelste 4 weken zomervakantie regio Noord is er een recreatieteam aanwezig dat activiteiten organiseert voor klein en groot. Zie hiervoor ons animatieprogramma. Tijdens het Paasweekend, Hemelvaart- en Pinksterweekend organiseren we ook een paar activiteiten.

Heeft Vakantiepark ‘t Urkerbos faciliteiten voor minder valide mensen? 
In het hoofd sanitair gebouw is een toilet met toiletbeugels. Tevens is er ook een familiedouche met krukje. Deze is ook te gebruiken voor minder valide gasten.

Kan ik tijdens mijn verblijf post laten bezorgen op de camping? 
In de receptie is een postvak aanwezig. Kleine pakketjes (niet groter dan een schoenendoos) kunt u laten bezorgen bij de receptie.

Kunnen familie/vrienden een bezoekje brengen bij Vakantiepark ‘t Urkerbos? 
Bezoekers zijn altijd welkom. Om ongewenste gasten te weren, dient het bezoek zich te melden bij de receptie. Bezoekers betalen € 2,50 per persoon en mogen daarvoor gebruik maken van alle faciliteiten. Het is mogelijk een bezoekerspas te regelen; voor € 80,00 per seizoen mag uw bezoek, na zich gemeld te hebben bij de receptie, doorlopen (dit is exclusief gebruik van het zwembad).

Kan ik boodschappen doen op de camping? 
Er is een camping mini-winkel aanwezig in de receptie. Hier kunt u kleine (vergeten) artikelen vinden, kampeerartikelen en de krant kopen, en gasflessen wisselen. Elke ochtend is het mogelijk om bij de receptie afgebakken broodjes af te halen. Deze dient u de avond van te voren te bestellen.

Worden er ook fietsen verhuurd op de camping? 
Bij de receptie kunt u voor één of meerdere dagen fietsen huren (vanaf € 10,00 per dag). Wilt u meer fietsen huren, of e-bikes (max. 2 stuks), dan raden we u aan vooraf te reserveren.

Heeft Vakantiepark ‘t Urkerbos ook fiets- en wandelroutes? 
Bij de receptie zijn diverse fiets- en wandelroutes te verkrijgen. Tevens kunt u hier ook de fietsknooppuntenkaart van de Noordoostpolder verkrijgen.

Is er op Vakantiepark ‘t Urkerbos ook WIFI? 
Wij beschikken over draadloos internet. Op 95% van het park kunt u internet ontvangen. U kunt bij de receptie een inlogcode kopen (vanaf € 4,50 per dag).
Graag willen wij u attenderen op het volgende:
Het internet op de camping is zogenaamde ‘Camping WiFi’. Dat betekent dat het internet is voor vakantiegebruik; een vakantiefoto sturen naar familie via WhatsApp of Facebook lukt dan ook prima. Films downloaden en HD livestreams kijken gaat helaas niet; hierdoor wordt de WiFi op de camping te veel belast.
Gebruik van wifi-versterkers is niet toegestaan; hiermee dupeert u andere gasten.

Is douchen en (warm) water gratis? 
Het gebruik van warm water en de douches is gratis. Wel heeft u een kaartje nodig om het sanitair gebouw binnen te gaan, dit om kinderen niet zonder begeleiding van het sanitair gebruik te laten maken. En u heeft een douchekaartje nodig om gebruik te kunnen maken van de douches (borg per kaartje is € 5,00).

Zijn er huisdieren toegestaan in de verhuuraccommodaties? 
Nee, er zijn geen huisdieren toegestaan in al onze verhuuraccommodaties, met uitzondering van de comfortabel 4- persoons chalet (Reigerwijk 5) en de CoCo-sweet glampingtenten en de Finse Cottages.

Is het huren van linnenpakketten verplicht in de verhuuraccommodaties? 
Nee, het huren van linnenpakketten is niet verplicht. Uiteraard is het om hygienische redenen wel verplicht om linnengoed om de matrassen, kussens en dekbedden te doen !
Wilt u liever huren ? Geef dit dan van te voren aan ons door, dan zorgen wij dat het pakket voor u klaar ligt.
De huur van een linnenpakket (kussensloop, matraslaken en dekbedhoes) kost € 7,50 per set.
De huur van een handdoekpakket (een grote en een kleinere badhanddoek) kost € 4,50 per set. Dan krijgt u er gratis nog een keukenhanddoek en theedoek bij.

Wanneer is de camping geopend? 
Vakantiepark ‘t Urkerbos is geopend van 1 april tot 1 oktober.

Is het mogelijk om met een groep of vereniging te komen kamperen?  
ja, dat is mogelijk. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Cameratoezicht
Op ons park is camera toezicht. Camera’s stellen ons in staat om onregelmatigheden en calamiteiten vroegtijdig te signaleren. Het gebruik van camera's moet preventief werken en daardoor de veiligheid vergroten.

Faciliteiten

Is de receptie dagelijks geopend? 
In het hoogseizoen is de receptie dagelijks geopend van 8.30 uur tot 20.00 uur met een middagpauze van 12.30 tot 14.00 uur. Op zondag is de receptie gesloten om 17.30 uur. In het voor- en naseizoen is de receptie dagelijks geopend van 8.30 tot 17.30 uur. Inchecken is wel mogelijk tot 20.00 uur (wilt u ons vóór 17.30 uur laten weten dat u wat later komt ?) 

Wat zijn de openingstijden van het eetcafé en snackcorner?
In de weekenden en vakanties is het eetcafé en de snackcorner geopend vanaf 12.00 uur tot 21.00 uur. Openingstijden kunnen veranderen, voor actuele openingstijden kijkt u op de borden.

Ik verblijf niet op Vakantiepark ‘t Urkerbos, kan ik dan gebruik maken van alle faciliteiten? 
U kunt alleen gebruik maken van de faciliteiten buiten de schoolvakanties. Meldt u zich dan bij de receptie. U dient voor iedereen entreegeld te betalen.

Annuleren

Kan ik mijn vakantie annuleren? 
Wanneer u een annuleringsverzekering bij ons heeft afgesloten kunt u met een officiële verklaring, bijvoorbeeld een brief van de huisarts, uw vakantie annuleren. Indien u geen annuleringsverzekering bij ons heeft afgesloten hanteren wij de Recronvoorwaarden (link naar pagina: Recronvoorwaarden) en de daarvan geldende percentages worden in rekening gebracht. Hoe korter voor aankomst, hoe hoger het percentage wordt.

Kan ik een feest annuleren?
De Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) van de Koninklijke Horeca Nederland zijn bij ons van toepassing.

Waarom is het verstandig om een annuleringsfonds af te sluiten?
Wij adviseren u deel te nemen aan het annuleringsfonds bij ons of elders een annuleringsverzekering af te sluiten. Het annuleringsfonds bij ons bedraagt 4% van het totaalbedrag. Dit is niet mogelijk indien u het familiehuis heeft gereserveerd; hiervoor dient u een groepsannuleringsverzekering af te sluiten bij bijvoorbeeld de Europeesche Verzekeringen. Deelneming aan het annuleringsfonds vrijwaart u tegen de kosten die kunnen ontstaan bij de hierna genoemde gebeurtenissen, mits gestaafd met een officiële verklaring bijv. brief van de huisarts:

  • overlijden, plotselinge opgetreden ziekte of ongeval van de hoofdpersoon of één der deelnemers
  • bij vroegtijdig afbreken van uw vakantie, wegens overlijden van familielid in de eerste graad, van de hoofdpersoon of één der deelnemers
  • noodgedwongen verhuizing van de hoofdpersoon door medische oorzaak, renovatie of verandering van werkkring
  • onvrijwillige werkeloosheid van de hoofdpersoon.

Bij het afbreken van uw vakantie is het moment van annuleren, wanneer u de kampeerplaats leeg oplevert.