kies je taal Nederlands English Deutsch Plattegrond vakantiepark 't Urkerbos 0527687775
Zwembad camping het Urkerbos
home   /   nieuwtjes  /   nieuwsoverzicht

Op vakantie in

Speeltuin kleine foto.jpg

... een anderhalvemetersamenleving

Op vakantie in een anderhalvemetersamenleving:
hoe doe je dat?


Geplaatst op 19 april 2020 door Eric op wereldreis.net (met een kleine aanpassing)
 
Speeltuin op Vakantiepark 't UrkerbosSpeeltuin Vakantiepark ‘t Urkerbos

19 april 2020 – Juist nu we al wekenlang met z’n allen thuis zitten opgesloten, verlangen we naar een vakantie. Even weg uit die vier muren die we na een lange thuisisolatie inmiddels wel kennen! De bittere realiteit is echter dat het coronavirus een vakantie vrijwel onmogelijk maakt 🙁 Toch zijn er enkele kleine lichtpuntjes: de gezondheidscijfers wijzen de goede kant op. Zodra ons een kleine versoepeling te wachten staat (hopelijk vanaf juni), zullen we het de eerste tijd met die vermaledijde ‘anderhalvemetersamenleving’ moeten doen. Reizen zal voorlopig ondoenlijk zijn, al is het maar omdat landen hun grenzen gesloten houden. Reizen per vliegtuig lijkt helemaal geen optie, als we die 1½ meter willen respecteren, maar er zijn wel degelijk mogelijkheden voor een vakantie in eigen land (Nederland dus!). Hoe doe je dat in een anderhalvemetersamenleving? We zetten wat opties op een rij.

Waar te overnachten tijdens een vakantie in een anderhalvemetersamenleving?
Voor een vakantie in Nederland kun je de vier muren van je eigen huis wel degelijk omruilen voor de vier muren van een ander huis. De meeste hotels zijn gesloten, maar er zijn in Nederland nog genoeg vakantiehuisjes die je kunt huren.Blokhutje met privé sanitair op 't Urkerbos
 
Blokhutje met privé sanitair op ‘t Urkerbos
Het voordeel is dat je ver weg bent van de massa, dus ver weg van mogelijke corona-besmettingen.
Door de geïsoleerde ligging van de vakantiehuizen kun je je gemakkelijk houden aan de anderhalvemetersamenleving.
Je bent even in een andere omgeving en je kunt écht vakantie vieren, want je hoeft niet te werken, te klussen of te tuinieren.
Veel campings zijn open. Het probleem is alleen dat de sanitairgebouwen op campings gesloten zijn om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.Plastic badkuipKramer
Dan moet je dus eerst een camping toilet aanschaffen om te kunnen kamperen. Porta potti-camping toilet
En er zijn ook practische badkuipen te koop. 
 


Wat te doen tijdens een vakantie in een anderhalvemetersamenleving?
Zwemmers in april in 't IJsselmeer
Zwemmers in ’t IJsselmeer bij Urk (april 2020)
Behalve het lezen van boeken, relaxen, uitslapen en het vermijden van coronanieuws, zijn er heus wel mogelijkheden om wat te doen en te zien tijdens een vakantie in een anderhalvemetersamenleving. Het is te hopen dat musea en attracties na de versoepeling weer langzaam opengaan, maar tot die tijd kun je je vermaken met wandelingen, fietstochten, vogels spotten, yogasessies en sporten (op veilige afstand van anderen natuurlijk). Ook zijn er bezienswaardigheden die je op afstand kunt bewonderen, zoals kerken, vuurtorens, bijzondere architectuur, openbare kunstwerken en molens.

Waar te eten tijdens een vakantie in een anderhalvemetersamenleving?
Woonkamer in een Finse Cottage op 't Urkerbos
Gezellige woonkamer in een Finse Cottage van Vakantiepark ’t Urkerbos
Eten zal je voornamelijk in je vakantiehuis of in je tent of caravan moeten doen, voorlopig. Restaurants en cafés zijn dicht, tot de mogelijke versoepeling zich aandient. Gelukkig zijn de supermarkten open. Leuker is het om eten te laten bezorgen door restaurants op de plek waar je vakantie viert of waar je eten kunt afhalen.
 

Terug naar overzicht

  • Stuur als link