Omgeving

Vanaf Vakantiepark ’t Urkerbos zijn er verschillende mogelijkheden voor een dagje uit, maar ook de geschiedenis van de omgeving is bijzonder interessant (Geschiedenis van de Noordoostpolder en Urk en te zien in Nieuw Land museum Lelystad). Flevoland is zo ontstaan: man-made land, dik vier meter onder zeeniveau, beschermd door kilometers dijk. Heldere lijnen, de lucht, de ruimte, de rust. Het moderne. Het kan niet missen: je bent in Flevoland.

vk8 Urk biedt een scala aan mogelijkheden, zoals de sfeer proeven van het oude dorp, door te slenteren door de smalle straatjes, te genieten van de boten in de haven of op het IJsselmeer, of lekker eten in één van de vele restaurantjes.

Urk heeft ook een aantrekkelijk winkelbestand; op 2 km afstand van de camping bevindt zich Winkelcentrum de Hofstee en het grote Winkelcentrum Urkerhard. Het oude dorp met vele winkeltjes is 3 km van de camping gelegen. En niet ver daar vandaan de Pyramide winkeliers.

Maar Urk is ook strategisch gelegen aan de A6, waardoor u zo in Lelystad bent om Batavia stad of Bataviawerf te bezoeken, Walibi Holland, of, dichter bij huis, Schokland of de Orchideeënhoeve. Wat ook een leuke dagbesteding is, is met de veerdienst naar Enkhuizen te gaan (zomer) om het Zuiderzeemuseum te bezoeken.

Nog enkele tips:

Voor meer tips verwijzen wij u door naar de website van Tourist Info Urk: www.touristinfourk.nl  of bel: 0527-68 40 40 of kijk op de (vernieuwde) website van Visit Flevoland.

Tijdens het kampeerseizoen kunt u elke dag broodjes bestellen bij de receptie. Wilt u liever een lekker eenvoudig ontbijtje ? Dan kunt u terecht bij Bakker Bart in het Winkelcentrum Urkerhard op Urk. Voor een uitgebreider ontbijt gaat u naar restaurant De Kaap op Urk (0527-68 15 09) of naar Hotel Van der Valk in Emmeloord (0527-61 23 45). U dient hiervoor wel te reserveren.

acsi adac recron Untitled-2